Sopar tertúlia amb Esther Vera

El passat dia 27 d’abril, una petita representació del Dóna’t un Impuls formada per la nostra presidenta Lorena Sánchez i les sòcies Elvira Garcia i Roser Manté van participar al primer sopar tertúlia que organitza l’Associació Dones pel futur.

Aquesta associació és el relleu a l’antiga Associació de Dones Directives i Empresàries, que després d’uns anys aturades ha decidit continuar les tasques per a les dones empresàries de l’àrea de Barcelona. El principal debat que es va formar quan van optar per fer renéixer l’associació era la necessitat de tenir associacions exclusives per dones amb la conclusió que serien necessàries mentre la situació política, social i cultural no canviés i fos una realitat la igualtat entre homes i dones. I per aconseguir aquesta igualtat és necessari incloure els homes. Per aquesta raó en el sopar tertúlia hi estaven convidats diferents empresaris.

Una vegada fetes les presentacions inicials i després de sopar la convidada, Esther Vera, directora del diari ARA va exposar la seva visió sobre la igualtat entre homes i dones. Tot i remarcar que moltes de les afirmacions que ella podia fer sobre les dificultats laborals que ens trobem les dones ja eren conegudes de sobres per moltes de les participants, sí que podem destacar:

  • No ha d’existir un lideratge femení contra un lideratge masculí, sinó que ha d’existir un lideratge operatiu
  • Les dones ens enfrontem a tres aspectes: temps, espai i sou baix.
  • “Ho sabré fer?” Hem de descartar de la nostra ment aquesta pregunta, ja que si volem arribar als llocs hem de dir “volem fer-ho”.
  • El camí no vindrà per un canvi de polítiques, de lleis, sinó en el dia a dia nostre, en la manera de fer. Els canvis reals comencen a casa.
  • A les nostres empreses ens hauria de fer vergonya tenir un 15% de dones en els consells administratius
  • El que volem és que els homes ens sentin, que sàpiguen què pensem perquè nosaltres ja ho sabem.
  • A la nostra societat està molt mal vist fracassar i és urgent que fracassem i n’aprenguem.
  • Si esperem que els nostres companys valorin la nostra feina no ho faran mai. Valorem-nos nosaltres mateixes

I per acabar la igualtat arribarà quan el lloc d’un home mediocre sigui ocupat per una dona mediocre, tal com va dir Simone de Beauvoir i va parafrasejar Esther Vera.

0 respostes

Deixa una resposta

Vols unir-te a la conversa?
No dubtis a contribuir!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.