Solament vull que la meva pàgina faci el que jo vull

Ningú dubta avui en dia que el teu negoci necessita una pàgina web. Una pàgina actual i fàcil de navegar que interessi als potencials clients en el teu negoci. De preferència té a més un blog i contingut que s’actualitza regularment perquè Google vegi que el teu negoci és fresc i rellevant.

El que tot el món oblida en aquesta equació és que tu no et dediques a pàgines web, tu et dediques al teu negoci. No tens temps per aprendre codis consumir milers de tutorials de youtube sols per aconseguir moure el teu logo de la dreta a l’esquerra de la teva pàgina o per incloure un formulari d’inscripció pel nou butlletí de notícies. Ho saps perfectament, i encara així insisteixes en fer-ho tot tu mateixa (o no fer-ho, depenent de la complexitat)

On estan els programadors simpàtics que em canvien el banner?
Segurament estiguis perdent el temps batallant amb la teva pàgina web. T’havien dit que WordPress és la plataforma més robusta i més fàcil del mercat. Ningú t’havia dit que per fàcil es referia a un munt d’hores de prova i error o un curs intensiu del tema.
O tal vegada estàs deixant tots els canvis per més tard. Perquè no trobes informàtic de confiança que pot resoldre els teus dubtes de la web sense fer-te sentir la tonta del poble i presentar-te un pressupost que inclou el canvi complet de tot, algo que tampoc necessites.

Així que segueixes lluitant cada més, aprenent sobre la marxa i perdent un unt de temps. Perquè no t’equivoquis: sols perquè ho POTS fer, no necessàriament significa que ho HAURIES de fer.

L’art de la traducció entre programadors y gent normal
Si ja has intentat treballar amb un programador “standard” potser t’has adonat que tenen el seu propi llenguatge. Els hi has d’explicar tot el més detallat possible i després afegir encara més detalls, perquè un “botó a l’esquerra” pot significar mil coses i normalment el resultat no és exactament el que esperaves. Pots perdre un munt de temps donant explicacions que en realitat són obvies (menys pel programador), pots tornar a fer-ho tot tu mateixa, o pots deixar la web tan qual ui resar que ningú vegi que hi ha coses que no quadren

O la teva web o el teu creixement empresarial
Totes arribem a un punt on ja no hi ha temps per anar a sopar amb la pròpia parella. Canviar el text sobre d’un botó es converteix fàcilment en una muntanya. Jo mateixa vaig arribar a aquest límit amb el meu negoci de ValeDeOro. O preparo un nou curs, responc a un client, per ambdues coses ja no hi havia temps. La part tècnica es va convertir en una carrega i me’n vaig adonar que el meu temps és massa preciós per omplir-lo amb feines tan mundanes.

Així va començar el meu interès per les assistents virtuals. El problema de plataformes com Upwork o Freelancer és que la majoria dels treballs va per projectes. No vull invertir 10 min en buscar algú que em resolgui una feina que no serà de més de cinc minuts. El millor seria una assistent personal, que conegui la meva pàgina i la meva filosofia i que en cas de dubtes pugui prendre decisions de sentit comú.

RescueDesk: una plataforma de rescat per dones emprenedores

Escurçant una història llarga d’assajos i entrebancs, vaig acabar ajuntant-me amb una companya de Regne Unit que ja havia creat exactament la solució que jo necessitava. El RescueDesk és una plataforma d’assistents personals que resolen totes les necessitats de WordPress i altres eines online (Mailchimp, Hootsuite, passarel·les de pagament, etc). L’únic desavantatge era que era tot en anglès, i sent la meva pàgina en espanyol, volia que la meva assistent sàpigues el què estava fent.

Al final em vaig associar amb la companya per llençar RescueDesk per Espanya. Ja contem amb dos assistents de parla hispana que poden resoldre ràpidament totes les necessitats de gestió web (les meves, i probablement les teves també). Molts clients contracten únicament tres hores al mes, suficient per mantenir la web actualitzada i la presència online al dia sense que elles mateixes hi hagin d’intervenir capa dos per tres.

Si necessites més temps pel teu negoci, busca ajuda per aquelles activitats que una altra persona pugui fer més ràpid i més eficient que tu. Així tu pots tornar a centrar-te en la teva màxima responsabilitat: servir als teus clients i desenvolupar el teu negoci.

Més informació: RescueDesk

Altres plataformes d’assistents virtuals:
Upwork, Freelancer, Elance
Aquesta entrada ha estat escrita per la nostra sòcia Valentina Thörner, de ValedeDeOro. Moltes gràcies per la col·laboració!

0 respostes

Deixa una resposta

Vols unir-te a la conversa?
No dubtis a contribuir!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *