La necessitat d’assessorament legal per la meva empresa

No només s’ha d’acudir a l’advocat/da quan es tinguin problemes sinó que un bon assessorament legal a temps pot estalviar molts conflictes i diners.

En l’activitat diària de qualsevol empresa es realitzen multitud de gestions que tenen transcendència jurídica i no tenir assessorament legal pot provocar gran nombre de problemes. Això es pot evitar comptant amb assessorament jurídic continuat que ens permet comptar amb el consell i la informació legal en les matèries que afectin a l’activitat de la nostra empresa d’una forma eficient i eficaç.

Veient-ne només alguns exemples:

  • La redacció d’un document o un contracte realitzada per l’advocat/da garanteix que s’adapta a la normativa vigent i preveu totes les conseqüències d’un incompliment, facilitant així qualsevol reclamació posterior.
  • La consulta a un advocat/da sobre la necessitat d’interposar un recurs contra qualsevol notificació rebuda pot fer valdre els nostres drets i evitar que prescriguin els terminis.
  • La forma en que es redacta un contracte de treball, una carta de sanció o acomiadament, resulta de vital importància per a l’èxit de la decisió empresarial en un procediment posterior.
  • Gestionar de forma eficient la comptabilitat i tenir una planificació de liquidació d’impostos augmenta la competitivitat i són factors que repercuteixen de manera directa en els beneficis.
  • L’assessorament legal ens pot ajudar a frenar la morositat de la nostra empresa. Entregar un pressupost, documentar l’entrega d’un producte amb un albarà, fer un contracte de serveis, determinar responsabilitats en els terminis d’entrega o de qualitat, poden evitar l´impagament però si finalment es produeix, es tindrà a punt tota la documentació necessària per a que la reclamació sigui més ràpida i permeti recuperar el que ens deuen.
  • Per no tenir problemes sobre l´utilització de les dades dels clients, el millor és que un expert aclareixi qualsevol dubte sobre la utilització de dades personals de clients i treballadors.

L’assessorament legal estalvia temps, blinda el negoci davant de problemes, estalvia despeses a l’empresària, i posa a la seva disposició les eines jurídiques necessàries per ajudar-la a aconseguir els seus objectius.

Pel que fa als costos que pot suposar aquest assessorament, hi ha diferents sistemes de fixació de preus, a través d´un pressupost per a cada gestió concreta que es faci o bé establir un cost fix mensual en funció de les necessitats de l’empresa, el que se’n diu una iguala.

Sigui com sigui, és un cost que l’empresa no hauria d’escatimar ja que aporta valor, garanteix que les coses es fan ben fetes i evita molts riscos.

Si voleu conèixer més com un bon assessorament pot ajudar a la vostra empresa no dubteu en contactar amb Montserrat Clapés Ruscalleda, directora La Contra Advocats

0 respostes

Deixa una resposta

Vols unir-te a la conversa?
No dubtis a contribuir!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *