Best Practices en Gestió de persones, a Isern Farmàcia

Els Aterratges Locals són trobades entre les associades de Dóna’t un Impuls que serveixen per compartir algun aspecte de la gestió empresarial, que serveixi d’inspiració per a la resta de sòcies.

En aquest primer Aterratge de 2018, el passat dimecres 18 de gener, les associades de Dóna’t un Impuls vam tenir l’oportunitat de visitar Isern Farmàcia, ubicada a Parets del Vallès. De la mà de la Lourdes Isern, vam conèixer la història de l’empresa familiar, actualment en mans de dos germans, la Lourdes i en Lluís, tercera generació d’aquesta saga de boticaris.

Tots dos germans es van haver d’incorporar a la farmàcia abans de completar els seus estudis, a causa de la mort del pare, qui ja va ser un emprenedor en el seu temps. Amb vint-i-dos i vint-i-un anys, els dos joves es van posar al capdavant de la direcció d’una empresa que cumplia 50 anys aquell mateix 2009, i van apostar per fer-ho amb humilitat, respecte i sobretot, molta humanitat.

La Lourdes Isern va compartir amb les associades quina va ser des d’un inici, i quina segueix sent la prioritat en la gestió de la farmàcia: les relacions humanes. Isern Farmàcia compta avui amb un equip de 13 persones en plantilla, i segons la seva experiència, una bona gestió dels recursos humans és el valor afegit i la clau de l’èxit d’un projecte. Els pilars d’aquesta gestió humana a Isern Farmàcia es materialitzen d’una banda en formació continuada de qualitat, i de l’altra, en l’atenció i dedicació a les persones membres de l’equip, per tal que siguin els millors professionals a l’hora de prescriure i aconsellar als clients externs, i per damunt de tot, millors persones.

Algunes de les tècniques de motivació que Isern Farmàcia duu a terme amb el seu equip són la celebració dels aniversaris de trajectòria a l’empresa, els reconeixements espontanis per feines ben fetes; la creació d’un campionat de pàdel fora de la feina, innovacions puntuals en el punt de venda, com un concert de música clàssica durant la tarda d’un dissabte o l’exposició d’una Harley a plena farmàcia el Dia del Pare per crear sorpresa i expectació als clients; els “anti-sopars” de Nadal sorpresa, i formació en l’àmbit de la motivació i el coaching.

I segons la Lourdes Isern, aquesta gestió de persones també implica saber prendre decisions contundents quan un/a professional no està alineat/da amb els objectius i la filosofia del projecte; “tot i ser una decisió difícil i dolorosa, quan és necessària, cal encarar-ho i no amagar el problema“. La direcció d’Isern Farmàcia aposta per compartir i fer partícip al seu equip de les decisions de l’empresa, i posa en pràctica un sistema d’avaluació anual de recollida de suggeriments de millora per part de l’equip de col·laboradors, amb la voluntat de capitalitzar i liderar tota la informació i emocions que es genera a l’ecosistema Isern Farmàcia.

Per acabar la presentació, la Lourdes va recordar a les assistents que:
“L’èxit és la suma de petits esforços, repetits dia rere dia”.

Moltes gràcies Lourdes!!

0 respostes

Deixa una resposta

Vols unir-te a la conversa?
No dubtis a contribuir!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.