Fabcafé, aterratge local “FABriques o et relaxes amb un CAFÈ?

El passat dijous vàrem “aterrar” a FabCafé de Barcelona, obrint així el nostre primer aterratge local. Per aquelles que no vàreu poder venir, m’agradaria compartir amb vosaltres un trosset del “viatge”.

Què és FabCafé?, doncs en paraules de una de les seves fundadores Cecilia Tham, Fabcafé és un espai on podem trobar les tres parts fonamentals d’un producte DISSENY + FABRICACIÓ + CLIENT. Un producte és dissenyat per una persona o empresa en un espai A i després es fabrica en un espai B i finalment es comprat per un client en un espai C, a Fabcafé pots ser el dissenyador, el fabricant i el client d’un sol cop. Pots dissenyar un objecte i fabricar-lo amb la impressora 3D, la talladora Làser o crear una placa de circuits que sumat a altres peces pot crear qualsevol altres dispositiu (Arduino) i emportar-te’l a casa pel seu ús. Increïble, produïm Km0!, amb la satisfacció de saber que un producte fabricat per tu mateix te 5 vegades més valor.foto1foto2Després d’aquesta introducció arriba Sergi Costa i ens explica com podem fer servir la tecnologia, quines matèries primeres necessitarem per fabricar el nostre producte, quin tipus de programes fer servir, on buscar-los… A totes nosaltres ens sembla una mica complicat però ens assegura que amb una mica de paciència i ganes, la utilització de tota aquesta nova tecnologia està a la mà de tots. També podem trobar models dissenyats a http://www.thingiverse.com Per si ens queda algun dubte, a Fabcafé organitzen cursos de disseny, utilització de màquines, etc. Així que no tenim excusa per imaginar i crear. Podem trobar tota la informació de preus, cursos, etc a FabCafé Barcelona

foto4foto3Fascinades per les possibilitats que ens ofereix la democratització d’aquesta tecnologia, debatem sobre el canvi que això representa en el nostre dia a dia, la sostenibilitat que comporta, l’estalvi de recursos i el cicle de vida de tots els productes ja que, una vegada acabada la vida útil del nostre producte, podem tornar a fer servir el material com a matèria primera per a un nou producte.

foto5Però no acaba aquí la nostra incursió a FabCafé, el local amaga a pocs metres de la barra, el cor del projecte, és l’espai MOB (Makers of Barcelona). Què és MAKERS OF BARCELONA?, és un moviment per produir canvis, primer a nivell de barri i també a nivell de ciutat. ÉS un espai de co-working on exercitar la ment, un gimnàs d’idees on entrenen programadors, arquitectes, creadors, productors audiovisuals, incubadores… Des de MOB s’organitzen esdeveniments perquè la comunitat participi. També és seu de TedxYoungBarcelona, on els joves es reuneixen per treballar i crear.

foto61000m2 ple de ments creatives, gestionat per entre 3 i 7 persones entre fixes i rotatius, que ens ha sorprès per la seva força i personalitat. Una realitat empresarial rentable i innovadora, fresca, oberta i sobre tot ESTIMULANT.

Silvia R.Mallafré
La interiorista malabarist@

0 respostes

Deixa una resposta

Vols unir-te a la conversa?
No dubtis a contribuir!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.