Dones en el món tecnològic

El passat dia 11 de febrer va ser el dia internacional de la nena i la dona en la ciència i la tecnologia.

Tot i que cada vegada hi ha més programes per ajudar a que les dones participin en el món tecnològic, com per exemple Women4Tech, encara hi ha un percentatge molt petit de dones que es trobin en el sector tecnològic. A Europa sols el 30% de treballadors en el sector TIC són dones, tot i que està demostrat que aquestes tenen un sou més alt que si treballen en sectors no TIC.

Però el problema no només és l’accés a la dona en el sector TIC, sinó que les nenes es troben en minoria quan accedeixen a estudis tecnològics, moltes vegades a causa de estereotips. Es potencia el paper de l’home en el camp de la tecnologia, però no el de la dona i menys el de la nena. Es busca igualtat, però en el món tecnològic encara falta molt camí per recórrer.

A més, un altre punt negatiu en l’accés de les dones en el món tecnològic és la dificultat de poder emprendre amb la seguretat de trobar una font de finançament. Com ja vam parlar a l’article “Les empreses zebra i el lideratge conscient”, les dones no accedeixen als inversors amb la mateixa facilitat que els homes.

Des de Dóna’t un Impuls vam aprofitar el context de la Jornada Anual Alimenta el teu Negoci a les Dones i TIC, amb l’objectiu d’apropar la tecnologia a les dones com a eina per als nostres negocis.

Però no ens vam quedar sols en aquesta faceta, sinó que, gràcies a la taula rodona, vam parlar de la presència de la dona en el món tecnològic i de la necessitat de saber quin ús farem de la tecnologia.

Volem ser positives i pensar que s’estan fent canvis per aconseguir que en els propers anys, les dades de nenes i dones que es dediquen al sector tecnològic, hagin augmentat.

0 respostes

Deixa una resposta

Vols unir-te a la conversa?
No dubtis a contribuir!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.