Com fer un post que impacti

Des de l’Associació Dóna’t un impuls volem donar la oportunitat a les nostres sòcies a que es puguin presentar i hem pensat que una bona manera de fer-ho és a través d’un guest post.

Què és un guest post? Significa donar la possibilitat d’escriure un post a un blog que no és el nostre, per així aconseguir una visibilitat extra. I en aquest primer guest post aprofitarem per explicar-vos algunes pistes per poder escriure un post que arribi als nostres lectors.

El copywriting és la redacció de textos d’una forma entenedora i amb una intencionalitat: aconseguir que el lector faci una acció, sigui comprar, sigui comentar, sigui contractar els nostres serveis. I per poder escriure un post amb un bon copy, avui us presentarem unes pistes que us poden ajudar.

 1. Sigueu clares. Escriviu com parleu i no us embranqueu en temes paral•lels (però eviteu faltes gramaticals i ortogràfics) i intenteu ser el màxim de clares possibles. No utilitzeu tecnicismes, o expliqueu-los.
 2. No expliqueu el que feu, sinó el que aconseguirà la gent que us contracti. Compareu: “Tenim les millors taronges del mercat” amb “Amb les nostres taronges aconseguiràs l’esmorzar energètic que necessites.” Veieu la diferència?
 3. Estructureu el text en punts o llistes. Està estudiat que la gent llegeix en diagonal i les llistes ajuden a fixar la vista en aquesta lectura.
 4. Compareu-vos amb la competència. No els copieu, us inspireu en ella i apreneu dels seus errors, del que no us agrada i així millorar vosaltres, posant-vos a la pell del lector i dir: si això no m’agrada no ho faré així…
 5. Coneixeu els lectors. Escolteu el que diuen. Quins problemes tenen? Quan compren els vostres productes o serveis quins dubtes tenen? Els hi solucioneu amb les vostres explicacions? Escolteu els seus problemes i després oferiu solucions:
  Al problema A la solució que jo proposaria seria A
  Al problema B que m’has exposat, crec que una bona solució seria B
  Millor això que dir des d’un principi: He vist que teniu mal resolt el problema C i es podria solucionar amb aquest servei. Ja que potser el lector no espera resoldre aquest problema, o no és el seu objectiu principal. Per molt obvi que us pugui semblar a vosaltres, potser el lector té un altre problema o dubte.
 6. Feu CTA. Un CTA és una “Call-to-action”. És animar a fer una acció al lector: comprar, comentar, contractar… i els hi heu de posar fàcil perquè facin aquesta acció. Feu una pregunta al final, poseu un anunci perquè contactin amb vosaltres, un anunci d’un producte…
 7. I per acabar reviseu el text. Llegiu en veu alta. Sentiu-vos còmodes amb el que llegiu i comproveu que s’entén.

I amb aquestes petites pistes animem a les sòcies a fer un guest post per a l’Associació. Us animeu?

I si necessiteu ajuda per poder redactar un post que impacti, podeu conèixer la guest blogger d’aquesta setmana, la sòcia Roser Manté.

0 respostes

Deixa una resposta

Vols unir-te a la conversa?
No dubtis a contribuir!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *