Com crear un qüestionari amb google docs?

Per: Valentina Thörner.

Qüestionaris, formularis d’inscripcions, enquestes, … hi ha moments en els quals és important rebre la major quantitat de respostes, i en els quals a més no vols perdre’t cap d’elles.

  • Pots enviar les teves preguntes per email i arriscar-te al fet que les respostes es perden en la teva safata de correu indesitjat.
  • Pots enviar les teves preguntes com un document adjunt, resant perquè es pugui obrir correctament en tots els ordinadors receptors i que les persones de l’altre costat, recorden guardar el document abans d’enviar-te les respostes.

En tots dos casos, acabes amb un munt de correus dispersos, sense saber molt bé si has tingut moltes o poques respostes.

L’alternativa és crear un qüestionari únic, les respostes del qual es rebin en un sol document de respostes, de forma automàtica i sense que hagis de perdre temps amb el tediós copiar i pegar.

La tecnologia de google docs et permet justament això, i si tens un compte de gmail, tens accés automàtic a aquesta opció de forma gratuïta.

En aquest vídeo t’explico com pots crear el teu propi qüestionari, enquesta o formulari d’inscripció… etc. Perquè en el futur, estalviïs temps i guanyis efectivitat enviant un únic enllaç.

0 respostes

Deixa una resposta

Vols unir-te a la conversa?
No dubtis a contribuir!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *